browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fredag 30 september 2011

Posted by on 30 september, 2011

Frampå morgontimmarna hade det blivit relativt svalt på rummet, 24°, så jag lyckades sova några timmar trots allt.

Frukosten började serveras först klockan åtta och där fanns också i stort sett all man kunde önska. Eller nja, ingen bacon så klart, men stekta ägg och plättar är inte heller fy skam.

Vid halv tio gav vi oss iväg till hotellets strand. Det tog bara någar minuter att gå dit. Där hade de det så fiffigt ordnat att de två bakersta raderna var under en gigantisk tältduk så där var skugga hela tiden. Nackdelen med de raderna var att solstolarna stod så tätt att man inte ens fick ner en fot mellan dem. Tyvärr blåste det så mycket att det var förenat med livsfara att försöka bada. Till och med parasoll och andra solskydd blåste sönder.

Stranden

 

Eftersom det blåste så mycket och det inte gick att bada så gav vi upp vid tolv. Då satte vi oss vid poolen och tog en öl innan lunchen började serveras halv ett. Lunchen liknade middagen litegrann och jag som bara skulle ha något litet, satt plötsligt vid en full tallrik. Visserligen var det mesta grönsaker, men ändå.

Efter en liten siesta gick vi ut på upptäcktsfärd och begav oss till gågatan här i byn. Vi hade knappt inte mer än hunnit dit innan det började regna och faktiskt kom det en åskknall också. Bara en, tack och lov. Turligt nog så kunde man gå under tak längs hela gågatan. Dessvärre blev det ju en form av gatlopp av det hela, eftersom gågatan också är affärsgatan och varenda affär hade minst en ”inkastare”. Om man bara inte stannade till det minsta så gick det ändå bra.

Affärsgatan

Efter ett tag hamnade vi på huvudgatan och eftersom vi inte kände för att gå tillbaka hela vägen så tänkte vi gena. På vägen hittade vi en liten affär där det var riktigt billigt: 1,5 liter vatten kostade 0,40 TYL (1,20 SEK) och en Magnum 2,50 TYL (10 SEK).

Själva genvägen gick inte så bra som den kunde ha gjort. När vi hade gått en bit stannade jag till och tyckte att jag kände igen en gata, men Christian fortsatte att gå ett bra tag. Till slut tog han fram telefonen (det regnade ju, så den kunde bli blöt) och kollade på appen, där han satt en punkt vid hotellet. Då insåg även Christian att vi hade gått en bra bit för långt.

Efter den lilla eskapaden var vi lite trötta så vi fick ta ytterligare en siesta. Den här varade nästan ända fram till middagen, fast vi hann med en öl vid poolen innan vi åt.

Middagen var bra i dag också. Man kunde lätt hitta saker att äta och det var alldeles tillräckligt för att bli mätt. Kaffet tog vi uppe vid poolen, för där har de Latte och det behövs mycket mjölk i det här kaffet. Sedan tog vi en promenad längs stranden i blåsten och tittade på alla lyxhotell. Där var det minsann ingen som satt och åt i shorts.

Karta 110930

Kommentera