browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Helsingborg 2012-04-13 – 2012-04-15

Posted by on 15 april, 2012

För några veckor sedan hittade vi ett riktigt trevligt hotellpaket på DTF-Travel, som vi kände oss sugna på. En weekend i Helsingborg där bland annat en middag med show på Wallmans ingick, när vi såg att temat på showen dessutom var 80-talet så var saken klar.

Självklart tog vi tåget, men tyvärr kunde vi inte ta tåget direkt till Helsingborg, eftersom det hade hänt en olycka någonstans på vägen. Omvägen vi tog blev tidsmässigt inte mycket längre, men besvärligare, med byte och överfullt tåg mellan Lund och Helsingborg.

Det var inte speciellt långt att gå till hotellet, Comfort Hotel Nouveau, det tog inte mer än tio minuter. Incheckningen gick också utan problem, vi fick all information vi behövde utan att fråga. Det är verkligen skönt när sådant funkar. Vi fick rum 404 och vi blev båda lätt överraskade när vi gick in där. Det var väldigt modernt och fräscht (förutom att det var heltäckningsmatta på golvet), bra sängar och helt OK storlek.

Comfort Hotel Nouveau Hotellrum

Comfort Hotel Nouveau Badrum

Klockan sex var det dags för välkomstdrink i receptionen och den bestod av ett glas vitt vin, som var väldigt gott. När det var urdrucket gick vi iväg till Wallmans som låg bara 100 meter från hotellet. Där fick vi ett bord, som kanske inte stod optimalt i förhållande till scenen, men ändå ganska bra. För mig i alla fall, eftersom jag satt åt rätt håll. Drickan ingick naturligtvis inte, men vi tog en Mariestads 50 cl öl var, som kostade 64 kronor.

Middagen, som var en fyrarätters Jerka-meny, ingick och den bestod av:
Blomkålssoppa med nybakat surdegsbröd
Tartar på fänkålsgravad lax på kavring
Åstorpsgris med en potatisterrin med portvinssås
Crème brûlée med fransk chokladkaka

Jag ska ju villigt erkänna att jag blev lite skeptisk när de sa att det var blomkålssoppa, gillar nämligen inte blomkål, men den var helt fantastiskt god. All mat var med beröm godkänd.

Wallmans Helsingborg intro

Maten serverades mellan shownumren, av artisterna. Showen var riktigt bra och eftersom både Christian och jag älskar 80-talsmusik, det var ju under det årtiondet vi båda blev intresserade av musik, var ute och dansade och köpte skivor, så var det en rejäl nostalgitripp. Jag fick till och med en tår i ögat när de spelade Göteborgs nationalsång på 80-talet, Sommarnatt med Snowstorm. En del låtar var vi lite tveksamma om de verkligen kom på 80-talet och när jag kollade efter vi kom hem så var det några som kom redan 1979, men det kan ju hända att de fortfarande var populära ett år senare. Petitesser i sammanhanget.

Wallmans Helsingborg medley

Där var shower som avverkade Michael Jackson, Tomas Ledin och allt däremellan och alltihop avslutades med ett hårdrocksmedley som hette duga. Middag och show höll på i fyra timmar och allt var bara så bra som det kunde vara. Vi var jättenöjda båda två när vi gick tillbaka till hotellet. Mätta, nostalgitrippade, adrenalinstinna och lite lomhörda.

Wallmans Helsingborg avslutning

Lördag morgon var vi väldigt nyfikna på frukosten, det är en väldigt viktig variabel för oss och den var fullt tillräcklig. Det fanns gott om olika bröd, pålägg, flingor och andra tillbehör. Äggröra och bacon fanns också. Kaffet var dessutom riktigt gott. Någon fullpoängare blev det inte dock, för det lilla extra saknades. Men väl godkänd var den, mer än så här behöver man inte.

Vi bestämde oss för att ta båten över till Helsingør, där har i alla fall inte jag varit alltför ofta. Tyvärr missade vi en båt med bara några minuter, men det var ingen större katastrof, de går varje kvart. Tack och lov slapp jag åka med Tycho Brahe (hur kan man döpa en båt till det?) och fick åka med Mercandia IV. Båtresan tog 20 minuter och sedan var vi i Danmark, till det facila priset av 64 kronor per man, tur och retur.

Vi strosade omkring ett par timmar och bland annat hittade jag de snyggaste Harry Potter-böcker jag sett. Det var nära på att de fick följa med hem, trots att jag inte kan läsa danska.

Harry Potter paperback

Vi åt lunch på La Brasserie där Christian så klart tog en pizza och jag tog en pasta med kyckling och svamp. Till det drack vi en Coca-Cola (flaska 33 cl) och en mineralvatten (flaska 30 cl). Maten var helt OK, även om min pasta inte smakade speciellt mycket. Det gick på 166 DKK, men när vi skulle betala fick vi veta att vi gärna kunde betala med svenska pengar och då skulle det kosta 240 kronor. Ingen dålig växlingskurs de hade där…

Pasta med kyckling och svamp La Brasserie

Sedan tog vi båten tillbaka och tyvärr klarade jag mig inte undan Tycho Brahe den här gången, men allt gick bra ändå. Strax efter två var vi tillbaka i Helsingborg.

På kvällen ingick det en tacobuffé (faktiskt ingick eftermiddagskaffe också, men det hoppade vi över) som kanske var en smula spartansk, men fullt tillräcklig. Det fanns i alla fall både tacoskal och tortillabröd, okryddad köttfärs med kryddan bredvid, tacosås, riven ost, grönsaker och en väldigt, väldigt utspädd guacamole. Till det drack Christian en Coca-Cola och jag en öl, så på sätt och vis blev det ännu en billig middag, 65 kronor gick det löst på.

Söndag morgon åkte vi hem igen och det bestående intrycket från helgen är att det här måste vi göra om. Och kanske har vi hittat ett favorithotell i Helsingborg.

Kommentera