browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lördag 20 augusti 2011

Posted by on 20 augusti, 2011

I dag var det strålande solsken igen, men innan vi tog vara på solen så gjorde vi Nordstan. Vi var inne i massor av affärer, bland annat Clas Ohlson, där jag köpte cykellampor, en röd och en vit. Fast jag ska inte ha dem på någon cykel, utan på ryggsäcken tänkte jag. Då kanske jag syns ordentligt i höst och vinter.

Vi tog en fika på Café Prego, en latte, en Mer och en chokladboll kostade hutlösa 67 kronor. Sedan tyckte vi att det fick räcka med shopping ett tag och vi gick till Gustaf Adolfs torg för att åka minitåget Stinsen. Vi gillar sådana där minitåg. Turen verkade vara lite kortare i år för den tog bara 30 minuter. Men det var roligt ändå. När vi komm tillbaka, gick vi upp till Storan. Där tänkte vi åka Sightseeingbussen. Det var drygt en halvtimme kvar tills den skuke gå, så vi gick över gatan och tog en korv i Bältespännarparken så länge.

Den här bussturen har vi aldrig åkt förut, så det var extra kul. Den gick upp till Masthugget, körde längs Vegagatan (kära minnen härifrån), Vasagatan, Allén, Korsvägen och via (båda) Ullevi tillbaka till Storan.

Utsikt från Masthuggskyrkan

Tyvärr förstördes allt lite av att skivan med ”pratet” verkade vara lite för gammal och hade ett par rejäla hack. Det första lyckades chauffören fixa så vi inte missade något till slut, men vid det andra tror jag han gav upp och bara stängde av. Det kändes i alla fall som att det saknades en del information om slutet av turen. Ett mindre störningsmoment var den ibland usla översättningen till engelska. ”State theater”? Och sedan när är Hisingen en halvö?

Efter den rundturen gick vi tillbaka till Nordstan via att stopp vid Kungsportsplatsen, där vi såg lite av ett uppträdande av Flying Dutchmen. Väl tillbaka i shoppingen så fick jag äntligen köpt mina böcker (köp fyra pocket och betala för tre). På Åhléns den här gången, eftersom de faktiskt var billigast. Deras pocket kostade ”bara” 72 kronor och dessutom hade de massor av storpocket för bara 49 kronor. Det kan man ju inte stå emot.

Dagens bokskörd

Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att vila innan det var dags för middag. Vi hade lite problem att hitta någonstans att äta, eftersom stället vi tänkt oss (North American Sports & Restaurant) tydligen var stängt efter en brand. De enda andra restauranger vi kunde hitta på goteborg.com och gastrogate verkade vara de trendiga ställena och sådana vill vi inte gå på. Till slut kom jag ihåg Jensens Böfhus, som jag såg när vi åkte med Paddan. Det verkade gå hem även hos Christian.

Det var fler som kommit på idén att äta ute i dag och också på Jensens Böfhus. Det var kö ut på gatan, men det tog bara ungefär en kvart att få ett bord ändå. Väl inne så beställde Christian Bygg din egen hamburgare (124 kronor) och en stor stark (56 kronor). Jag beställde en Nachos med kyckling (89 kronor) och en Hof (54 kronor). Christian sa att hans hamburgare var god och min mat vet jag med all säkerhet var riktigt, riktigt god.

Efter maten tog vi en liten promenad till Kungstorget, där vi satte oss en stund vid kanalen och tittade lite på allt folk som satt, stod och gick överallt. Sedan gick vi tillbaka till hotellet igen.

Dagens resultat med Göteborgskortet (235 kronor):
Stinsen 90 kronor
Sightseeingbuss 145 kronor

Kommentera