browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fredag 19 augusti 2011

Posted by on 19 augusti, 2011

Trots alla hotellnätter denna sommar så har vi inte fått äggröra och bacon en enda gång. Förrän nu. Det var verkligen på tiden.

I dag regnade det, precis som utlovat, så vi tyckte att ett besök på Volvo Museum kunde passa bra. Det blev först spårvagn, femman, till Eketrägatan och där bytte vi till buss, 32, till Arendal Skans. Det tog oss en dryg timme att gå igenom muséet och det var riktigt kul. På vägen såg vi den allra första serietillverkade 144:an (chassinummer 00000001), Helgonets bil P1900, en härlig Amazon (jag älskar Amazoner, har aldrig ägt någon, men oj, vad de är fina), massor av konceptbilar och prototyper. Det är ett besök jag verkligen kan rekommendera till alla som överhuvudtaget är lite intresserade av bilar.

Allra första 144:an P1800 Amazon Konceptbil

Sedan åkte vi samma väg tillbaka och eftersom det var lunchdags så tog vi en avstickare till Burger King, där man fick en Whopper gratis om man köpte ett Whopper Meal (med kupong från Göteborgskortet).

När hamburgaren var uppäten startade vi upp Västtrafiks sightseeing-app för spårvagn för att ta en liten utflykt. Vi fick börja med att gå till Drottningtorget och där ta 2:ans spårvagn mot Krokslätt, byte till 6:an mot Länsmansgården vid Korsvägen och byte till 2:an mot Krokslätt på Linnéplatsen, därefter tillbaka till Drottningtorget. Det var riktigt roligt att åka runt där och appen pratade och berättade under tiden. Det roligaste var nog tunneln mellan Mölndalsvägen och Chalmers. Den fanns inte när jag flyttade och jag hade heller ingen aning om att den fanns där nu. Lite överraskad blev jag.

Turen tog ungefär en timme, men den ska egentligen, enligt appen, ta 40 minuter. Men med så små marginaler för byten, typ en minut, så missade vi två gånger. Om de bara får fler turer, de verkar bara ha en nu, så kan nog detta bli riktigt bra.

En liten siesta blev det sedan, innan det var dags att ta sig till Amazing Thai för den årliga middagen med min släkt. I alla fall en del av den, alla kunde inte. I år var det mamma, bror och svägerska. Det är alltid lika kul att träffa dem, tyvärr blir det inte så ofta. Vi var tre som ville ha menyn (minimum för att få välja den) och det har jag ätit tre gånger nu. En gång om året funkar ju, då hinner man inte tröttna. Tyvärr har stället blivit sämre för varje år. Första året var allt jättebra, andra året var maten fortfarande jättebra, men personalen dålig. I år var maten OK (kycklingen var inte klar, det låg ett stort hårstrå i glassbuffén) och personalen var en katastrof. Bland annat kunde den som bar ut maten inte se skillnad på oxfilé och kycklinglår. Svägerskan beställde oxfilé, men fick in någon annans mat, kycklinglår. Christian fick en stor stark, fast han beställde en Hof. De hade ingen mangosorbet, trots att den ingår i menyn. Så detta var nog sista gången vi var här, det räcker nog med tre gånger. Till nästa år ska vi hitta något annat. Min mat och en Hof gick på 344 kronor och trots att maten fortfarande var god, så kändes det inte som att det var värt det.

Efter middagen gick Christian och jag till Liseberg för att titta på Orup. Mirakulöst nog så hade vädret klarnat upp och det var till och med lite sol. Tyvärr kan vi inte räkna inträdet som intjänat, det var gratis från klockan 19. Vi hittade en liten trevlig parkbänk uppe vid gången mittemot Stora Scenen, där vi faktiskt såg jättebra. Det var inte jättemycket folk, så det hade nog gått bra att vara en bit längre fram, men man står och går så mycket när man är här att man faktiskt bara vill sitta ner ibland.

Orup

Orup började spela exakt klockan åtta. Det gillar jag. Konstigt nog så började han med ett par nya låtar, det gjorde ju så att publiken inte kom igång riktigt. Inte förrän har började dra den ena gamla hiten efter den andra. Tyvärr så saknades en låt, min favorit så klart, MB. Lite märkligt att han inte spelade den. Det var i alla fall en helt OK konsert och när den var slut tog vi vagnen tillbaka till hotellet. Helt slut var vi efter denna späckade dag.

Dagens resultat för Göteborgskortet (180 kronor):
Volvo Museum 50 kronor
Burger King 46 kronor
Spårvagn 84 kronor

Kommentera