browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Torsdag 18 augusti 2011

Posted by on 18 augusti, 2011

Då var det äntligen dags för den årliga ”hemresan” till Göteborg och Göteborgskalaset (ja, jag kallar det fortfarande så. Dels för att det hette så när jag flyttade därifrån och dels för att… Kulturkalaset? Ni hör ju själva.) Det här är tredje året som den här resan görs under kalaset, det finns ju så mycket att se, göra, äta de där dagarna.

Det blev givetvis tåg i år också, varför ta bilen och ha problem med parkering och allt, när man ändå aldrig rör den sedan. Dessutom bor vi ju numera på hotellet ovanpå Centralstationen, G.

Vi var framme redan vid ett-tiden och gick de få metrarna till hotellet. Där fick vi, i alla fall till min förvåning, vårt rum direkt. Även i år blev det på fjärde våningen, men en korridor längre ut. Ingen utsikt ut, men det gör inte så mycket. I paketet vi köpte ingick också varsitt Göteborgskort 72 timmar, det kostar annars 495 kronor styck. Så det är bara att börja räkna på hur mycket man tjänat…

När vi ställt in våra grejor, så gick vi ut igen. Det var ju luchtid. Och jag hade bestämt att vi skulle till Gourmetkorv och äta. Det stället läste jag om förra hösten och jag har pratat om det sedan dess. Det var inte speciellt långt att gå, bara till Grönsakstorget och det tog bara några minuter. Vi höll på att missa det, för stort var det inte. Det såg inte alls ut som jag hade tänkt mig, utan var mer som ett ”hål-i-väggen”.

Gourmetkorv

Vi bestämde oss i alla fall för varsin Tjockis-meny (ja, den heter så och det är för att korven är tjock). Jag tog en argentinsk chorizo med chiliröra och Christian tog en Käsekrainer med curryröra. Till det fick man också mos och en brödskiva, som jag faktiskt tror var vitlöksbröd, och en dricka. Tjockis-menyn kostade 69 kronor.

Dessvärre fanns det ingenstans att sitta och äta, det fanns typ tre bord ute på trottoaren, men där var upptaget. Vi gick en liten bit och hittade en bänk där vi satte oss. Korven var riktigt god och jag vet inte om det var den eller chiliröran som det var lite sting i, men det var precis perfekt. Jag kan mycket väl tänka mig att gå dit igen. Nästa år. Fast lite besviken blev jag på lokalen.

Vi hade egentligen inga planer, men det var fint väder, så vi tänkte gå förbi Paddan-båtarna för att se om det var någon kö. Det var det inte, så vi fyllde snabbt i våra Göteborgskort och fick våra biljetter. Det var så perfekt timat att båten precis skulle gå också. Vi har ju hört de flesta berättelserna förut, men det är alltid kul att se Göteborg från vattnet och man måste ju passa på när solen skiner.

Osthyveln Ostindiefararen Götheborg Göteborgsoperan Big Glenn
Barken Viking SVT

När turen var slut, efter ca 50 minuter, så visste vi inte vad vi skulle göra. Först tänkte vi att vi kanske kunde ta en tur med sightseeingbussen, men tydligen är det höst nu och sista turen gick klockan tre, så det var ju för sent för den. Oftast brukar vi ju gå till Liseberg på torsdagen, men dit tänkte vi ju oss i morgon för att se på Orup (förutsatt att skyfallet som är varnat för inte kommer). Samtidigt måste man ju som sagt passa på när det är fint väder och det var det verkligen, gratis inträde har vi ju också, så det fick bli vagnen till Liseberg.

Vi köpte oss varsin glass och satte oss för att titta lite (en av dem vi såg var Claes Malmberg). När glassen var slut gick vi och ställde oss vid Kållerado. Där har de tydligen insett att folk tycker om att se när andra blir dyngsura, så de hade fixat en del slumpmässiga vattenstrålar som sköt ut över ”båtarna”. Det var riktigt roligt. Det enda sanna glädjen är skadeglädjen, eller hur var det nu?

Kållerado

En attraktion jag gärna ville titta närmre på var AtmosFear, men det var stängd. Troligen lider den av samma som föregångaren ”Stoppnålen”. Trist att man inte fick se den.

Efter besöket på Liseberg tog vi oss tillbaka till hotellet, med spårvagn, och med ett stopp på Hemköp i Nordstan för att köpa dricka.

När vi kom tillbaka till hotellet var vi helt slut i våra stackars fötter, så det blev ingen mer utflykt i dag. Tyvärr upptäckte jag också att min GPS-spårning inte fungerat i dag, eftersom jag uppdaterat appen och inte loggat in igen. Hur skulle jag kunna veta att man behövde det? Speciellt som att den lilla ikonen var där den skulle vara och det stod att GPS-polling gjordes var 10:e minut. Sur blev jag.

Dagens resultat Göteborgskortet (267 kronor):
Paddanbåten 145 kronor
Inträde Liseberg 80 kronor
Spårvagn 42 kronor

Kommentera