browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Söndag 17 juli 2011

Posted by on 17 juli, 2011

Frukosten var riktigt bra i dag. På det här hotellet ska vi bo i två nätter och det var ju tur att det var ett såpass bra hotell. Vårt rum är jättefint och ligger högst upp, så det har snedtak. Eftersom vi ska vara här en natt till, så hoppas jag att vi hinner ta en titt på staden. Akureyri är en ”stor” stad, med ca 18000 invånare.

Även i dag åkte vi iväg halv nio och i dag var det dags att åka till Húsavik för att ge sig ut på valsafari.

Húsavik

Inget stopp gjordes innan, så vi kunde handla något. Det bådar inte gott för vätskebalansen, eftersom vi inte gavs något tillfälle att handla igår på dagen heller.

Vår båt hette Gardar, döpt efter en svensk viking.

Gardar

Det blev härliga tre timmar på båten och valar såg vi också. Det var otroligt vackert ute på fjorden, med bergen i bakgrunden.

En val

Vid halv två var vi iland igen och i stället för att äta lunch i Húsavik, så åkte vi iväg till Myvatn och Jorðböðin, ett utomhusbad.

Utomhusbad i Myvatn

Där skulle vi både äta lunch och bada på 1,5 timme, så det blev inget bad för oss. Man kan tyvärr inte hinna allt och eftersom klockan redan var över två och vi var riktigt hungriga, så fick maten gå före.

Efter bad och lunch så åkte vi vidare i området. Det var helt otroligt, det rykte och bubblade överallt. Vi stannade till i Hverir och tittade på mark som kokar och bubblande gyttja.

Ett annat stopp var vid ett ställe där det fanns något som liknade raukar.

Raukar

Ett längre stopp gjorde vi vid Skútustaðagígar och tittade på pseudo-kratrar. De ser ut som vulkaner, men bildades när het lava träffade på våt och gasrik mark och det blev en explosion.

Pseudo-krater

Vid 18-tiden var det dags för ännu ett vattenfall, Godafoss. Där slängdes avgudabilderna på de gamla asagudarna när kristendomen infördes. Gudarnas vattenfall.

Godafoss

Sedan bar det äntligen iväg mot Akureyri. Även i dag var vi så sena att vi fick åka direkt till restaurangen, Greiffin i dag också. Det känns verkligen inte bra att kuska runt hela dagarna i bussen, för att gå direkt in på restaurang och äta middag. I dag var vi visserligen en timme tidigare, men även klockan 19 är för sent för en stabbig trerätters middag. I dag fick vi hummersoppa till förrätt, något oxkött till varmrätt och något brylépuddingliknande till efterrätt. Det var gott i dag också.

Vid halv tio var vi på hotellet och stöp i säng.

Dagens etapp

Kommentera