browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Torsdag 28 juli 2011

Posted by on 28 juli, 2011

Det är en faslig tur att det bara är en natt kvar i detta värmehål. Jag klarar inte många fler kvava och varma nätter och tidiga morgnar. Inte mycket till semester när man vaknar halv sex på morgonen.

I dag visste vi inte alls vad vi skulle göra. Eftersom vädret verkade ha bestämt sig för att visa sig från en sämre sida, så tyckte vi att inomhus var ett bra alternativ. Det visade sig att Väla bara ligger en knapp timmes bilfärd härifrån och där har de ju ett IKEA, bland annat. Sagt och gjort, det fick bli Väla.

Väl framme gick vi först in i den stora gallerian. Det första jag ser då är Gallerix. Inspirerad av Cinnamons blogg om de fina bokmärkena rusade jag in och köpte två stycken. Kanske får någon av dem bli present, men det är inte omöjligt att jag behåller båda själv. Det råkade ramla med en bagagetag också, jag behöver en till min nya resväska och jag har letat efter en där adressen är dold och äntligen hittade jag en.

Shoppat på Gallerix

Det blev ett besök in på Dressmann och Dressmann XL också, där det visade sig vara jätterea. Hittade tre tenniströjor à 50 kronor och en t-shirt modell 5XL som ska användas som ”nattröja”. Jag gillar Dressmann, trots att jag inte är man, kanske är det OK, kanske inte. Faktum är att jag inte bryr mig, jag gillar deras tröjor.

Shoppat på Dressmann

Vi tittade in i massor av affärer, men det blev inget mer inköpt förrän vi var på väg ut igen och jag upptäckte Akademibokhandeln. Det blev ingen bok (tack och lov), men väl ett pocketfodral. Kanske behöver jag ett sådant för att skydda de små böckerna. Vi får se om det är lätt att använda, annars får det vara. Det kostade bara 29 kronor, 10 om man hade köpt en pocket samtidigt.

Pocketskydd

Vi la alla våra påsar i bilen, sedan var det dags för IKEA och lunch. Det fick bli den lilla köttbullstallriken med åtta köttbullar för 19 kronor. Löjligt billigt. Sedan gick vi runt hela varuhuset och på vägen plockade jag på mig två ”arkivlådor”, ett brevkorgsset med tre korgar och en ny lampa att ha i hallen. Den ser lite retro ut, kanske beror det på färgen, men vi tycker den är snygg.

Shoppat på IKEA

Efter klättrandet och hoppandet på klipporna igår så var vi väldigt möra i benen och orkade inte mer efter IKEA. Det blev hemfärd och när vi kom tillbaka till hotellet köpte vi varsin glass, bägare med två kulor (choklad lyx och päron) blev det för mig. Detta var Engelholmsglass och jag är inte säker på att jag ätit det tidigare, men den var riktigt god.

Jag läste ut min bok också, ”Viskleken” av Arne Dahl. Jag hade hoppats kunna läsa serien om A-gruppen innan jag gav mig på denna, men jag gick med i en bokcirkel på Boktipset och den första boken vi demokratiskt valde att läsa var denna. Så här tyckte jag om Viskleken. Tur att jag har med mig en extra bok, ”Främlingars hus” av Reginald Hill, så jag har mer att läsa.

Middag tog vi klockan sex igen och i dag var det laxtartar till förrätt och hjortfilé med kantareller och viltgräddsås till varmrätt. Till detta blev det den vanliga ölen. Efterrätten blev en cheesecake med vit choklad. Hjortfilén var så mör att man bara behövde visa kniven för den så föll den isär. Mums.

Då ska vi bara klara en natt till här i värmen och kanske blir det inte så farligt, det har inte varit varmt ute i dag.

110728

Kommentera