browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Onsdag 27 juli 2011

Posted by on 27 juli, 2011

Efter en riktigt besvärlig natt (efter den soliga dagen igår så var det riktigt varmt i rummet), gav jag upp redan klockan sex. Det går liksom inte att sova när näsan blir helt igentäppt och man är genomsvettig.

En annan lite besynnerlig sak med frukosten på det här stället är att personalen också äter den. Vid åtta-tiden kommer de ut från köket och börjar plocka på sig bröd, pålägg och sådant. Inte för att jag missunnar dem frukost, men jag har aldrig sett det förut. Christian kom förresten på en sak till som saknades på frukostbordet… den lilla kakan som man brukar ta sist.

I dag hade de lovat riktigt fint väder hela dagen, så då tyckte vi (eller jag, om jag ska vara ärlig) att det äntligen var dags för ett besök på Norrvikens trädgårdar. Jag har försökt få till ett sådant besök ett antal gånger, men det har alltid stupat på något. Sist var det för att någon/några tyckte det var för dyrt. Det kostade 60 kronor i inträde…

Vi vandrade ommkring där i drygt en timme och det var jättefint. Där fanns cypresser som måste ha varit många år gamla, Villa Abelin, ett otroligt vackert hus med en vacker trädgård framför och omgiven av gigantiska cypresser.

Villa Abelin

En japansk trädgård hittade vi också.

Japanska trädgården

Efter det besöket började det närma sig lunch och då blev frågan: Var finns närmaste McDonalds? Vi ville gärna ha ett par Coca-Colaglas till. Vi kollade GPS:en och det visade sig att Mellbystrand var närmast. Så dit åkte vi. Det blev varsin QP Cheese & Co och plusmeny. Glasen var blå den här veckan. Det hade vi inte innan. Lite kändisspotting blev det också, när vi upptäckte att Kjell Bergqvist satt och åt bredvid oss.

Vi tog en annan väg tillbaka och körde på småvägarna längs kusten. Det är alltid roligt att köra nya vägar. Den bästa överraskningen var när vi upptäckte en annan väg från Båstad till Hovs Hallar, över Kattvik. Den gick bitvis precis bredvid havet och där var riktigt fint.

I dag tyckte vi att det passade bra att upptäcke Hovs Hallar på riktigt också. Det blev en liten, men jobbig ”promenad” ner till vattnet. Det liknade mer bergsklättring ibland och vid vissa tillfällen önskade jag att jag var en stenget. Men det var härligt att återigen hoppa bland klipporna och återuppliva gamla färdigheter. Det där var ju en baggis för 20 år sedan. Tyvärr fattade jag ett felaktigt beslut, innan vi gick, som höll på att göra så promenaden slutade illa. Jag bytte mina glasögon till slipade solglasögon. De var nog inte slipade riktigt likadant, för plötsligt hade jag jätteproblem med avståndsbedömningen. Det höll på att gå illa innan jag vande mig. Fullkomligt underbart var det i alla fall att sitta där i blåsten vid havskanten, på en klippa.

Klippor

I dag var det grillbuffé till middag. Det blev ju en höjdare och Christian blev också jättenöjd. Det blev den vanliga ölen till, i dag också. Där fanns ett salladsbord med grekisk sallad, tomatsallad, fransk potatissallad och tzatziki. Mitt favoritbord. Vid grillen hittade man lax, lammribs, kycklingklubbor, högrev och potatisklyftor stora som halva bakpotatisar. Dessert ingick också och där hittade man kladdkaka med grädde, cheesecake, fruktsallad och glass.

Jag blev så mätt att jag fick en riktig ångestattack eller vad man ska kalla det. Det fanns liksom ingen plats kvar för att andas, men det gick över efter en liten promenad.

110727

Kommentera