browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tisdag 26 juli 2011

Posted by on 26 juli, 2011

Vaknade halv fem och var återigen genomsvettig. Fattar inte varifrån värmen kommer. Lyckades i alla fall somna om och sova till halv sju.

Frukosten i dag var likadan som igår. Tyvärr. Jag trodde knappt det fanns hotell i Sverige som inte serverar äggröra och bacon. Men där ser man vad fel man kan ha.

Även om det inte var jättebra väder direkt på morgonen, så skulle det bli det under dagen. Hade vi hört. Alltså blev det Torekov. Det tog inte mycket mer än tio minuter att köra dit. Vi strosade runt ett par timmar och tittade på havet, fina hus och galna turister.

Söt gränd i Torekov

Lunch åt vi på Fiskhuset. Jag tog en fisksoppa, såklart, och Christian tog en bakad potatis med kyckling-/curryfyllning. Vi delade på en Coca-Cola, det var liksom inte aktuellt att köpa en var, den kostade 24 kronor. Lite väl dyrt för en dricka. I alla fall så gick alltihop på 194 kronor. Fisksoppan kostade 94 och det är väl den dyraste jag ätit. Någonsin. Dock inte den godaste.

Efter maten åkte vi iväg utan mål. Färden gick mot Ängelholm och förbi. Då upptäckte vi att vi inte var så där jättelångt från Höganäs. Då tänkte vi fabriksförsäljning. Sagt och gjort. På med GPS:en och iväg mot Höganäs. Det var inte helt klart och tydligt exakt var det låg, men till slut hittade vi. Och vad hittade vi mer? Jo, en bokoutlet såklart. Jag var ju tvungen att gå in och titta och där var så löjligt billigt att jag var tvungen att köpa fyra stycken. Fyra inbundna böcker för 208 kronor. Det kallar jag ett klipp.

Shoppat på Bokoutlet

På fabriksförsäljningen blev det inget. Där fanns mest andrasortering och det vill vi inte ha. Men lite idéer fick man ju.

När vi nu ändå var så nära Kullaberg, så ville jag gärna åka dit också. Där är så oerhört vackert och det kändes bra att gå ett tag efter att ha suttit i bilen ganska så länge.

Det slutade i alla fall med att vi inte var tillbaka på hotellet förrän kvart över fem, så det blev inte så mycket tid kvar innan middagen klockan sex.

Middagen i dag var väl inte jättelyckad. Åtminstone inte för Christian. Till förrätt var det en rödlökspaj och varmrätten var en helstekt rödspätta med champinjonsås och räkor. Till detta drack vi vår vanliga fatöl. Till efterrätt fick vi crème brûlée. Och då blev Christian genast gladare. Kanske inte en lika bra middag som de tidigare, men klart godkänd.

Efter en lång dag med mycket utetid i solen (jajamän, den dök upp till slut och sken ordentligt) så var vi ganska trötta. Det blev en kväll framför TV:n och har vi tur har vi fått lite färg i dag.

110726

Kommentera