browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Måndag 25 juli 2011

Posted by on 25 juli, 2011

Vaknade genomsvettig redan halv sex. Det här funkar bara inte.

Läste lite innan det var dags att göra morgon. Det blev lite jobbigt att tvätta sig, för handfatet satt alldeles vid ena väggen, vilket fick till följd att jag otaliga gånger slog i vänster armbåge.

Frukosten blev kanske inte en besvikelse, men inte heller någon direkt glädje. Den var ganska fattig för att vara en hotellfrukost i Sverige. Två sorters frallor och två sorters limpbröd. Ost, ett par sorters skinka och salami till pålägg. Löskokta och hårdkokta ägg. Olika sorters flingor. Ingen sill, ingen äggröra och bacon, inga pannkakor. Kaffet var OK och apelsinjuicen var himmelsk, om den inte var färskpressad så var den i alla fall så nära det går.

Hittade lite broschyrer om vad man kan göra här runtomkring. Det får nog bli lite affärer och Båstad i dag. Vädret verkar tro att det är april. Ena stunden regnar det ordentligt och nästa skiner solen. Även temperaturen verkar tro att det är april…

Strax efter tio gav vi oss iväg mot Båstad och förbi. Där hittade vi lite outlets, bland annat en som hette Mediafyndet och enligt skylten på utsidan skulle här säljas böcker och film. Det var väl i och för sig det de hade minst av, men till slut hittade jag böckerna i alla fall. Dessvärre hade de ett litet erbjudande. Köp fyra böcker för 100 kronor. Det är ju nästan straffbart att låta bli i ett sådant läge. Så fyra pocket blev det, av författare jag aldrig läst tidigare. Bortsett från Nora Roberts, som jag läste en bok av för riktigt många år sedan.

Shoppat på Mediafyndet

Det blev även besök på outleten bredvid, märkeskläder hade de där, och Teddykompaniet, som gör nallebjörnar som är så mjuka att man nästan inte kan slita sig från dem.

Ett litet stopp vid ”Före detta Klippans personalstiftelses” stugby hann vi med. Där har vi ju bott två gånger och det var ett trevligt ställe. Med betoning på ”var”. Stället var nu helt förfallet. Husen hade det inte gjorts någonting med och utemöblerna vid grillen såg ut falla isär bara men petade på dem. Men folk bodde där.

Sedan blev det ett besök inne i Båstad, tyvärr. Där var så mycket bilar och folk att det var nästan omöjligt att ta sig fram. Och tydligen är det så att om man har en SUV eller någon annan stor och fin bil, så får man köra hur man vill och parkera var man vill. Ett annat lite underligt inslag var människor klädda i sommarkläder och gummistövlar som gick upp till knäna. En annan variant var att man var helt klädd i designade fritidskläder, modell hiking. Vi är ju ändå mitt i Båstad. Nog för att det inte är en storstad, men det är inte ödemark och åker här.

Hittade en restaurang där dagens rätt inte kostade 150 kronor, utan en buffé för 75. Det är mer lagom. Mai Thai hette den och precis som det låter så var det thai-mat. Maten var god och det fanns mycket att välja på, åtta varma rätter tror jag det var.

Mai Thai

Efter maten åkte vi vidare till Lågprisladan, där är det alltid kul att göra ett besök. Hittade en del, både nyttigt och icke nyttigt, där.

Shoppat på Lågprisladan

Sedan var vi så trötta i både ben och huvud så vi begav oss tillbaka till Hovs Hallar och hotellet. Då var det 3,5 timme kvar till middag, tid som vi använde till att vila. Vi var rätt möra i benen.

I dag fick vi en räk- och kräftpannacotta till förrätt. Det låter kanske konstigt, men det var riktigt gott. Varmrätten var helstekt fläskfilé med kantarellsås och rostad potatis. Även i dag tog vi en stor fatöl till maten. Efterrätten var en kladdkaka. Mat kan de i alla fall laga här, det står väl helt klart nu efter två middagar. Mättna och belåtna drog vi oss tillbaka till vårt varma rum.

110725

Kommentera