browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Söndag 24 juli 2011

Posted by on 24 juli, 2011

I dag var det då dags att bege sig till Västkusten och Hovs Hallar. Trots mailet från DTF Travel i fredags eftermiddag (lagom tid för att man inte skulle hinna få tag på dem innan de stängde?) om att det inte alls fanns luftkonditionering på rummen, trots att de angett det (de beklagade felet), så såg jag fram emot de här dagarna. Det är alltid härligt att komma tillbaka till havet.

Vid fyratiden var vi på plats, tyvärr fick vi inget rum mot havet, utan mot en innergård, men det ska nog gå bra.

Klappergården

Rummet var jättefint, men kanske lite litet. Det är så litet att det inte ens finns någon garderob, så det går inte att packa upp, utan resväskan måste ligga öppen på golvet. Det tar ju en del av utrymmet som inte finns. I badrummet finns det heller inga hyllor eller liknande, där man kan ställa upp sina saker, så necessären får stå på golvet. Trist och lite besvärligt.

Rummet

Strax före middagen gick vi ut på en liten promenad neråt ”hallarna”, inte ända ner till havet dock. Det får vi spara till en annan dag, när vädret är bättre. Det regnade hela eftermiddagen och kvällen. Kanske inte världens bästa väder för naturupplevelser. Förhoppningsvis blir det bättre…

Middagen hade vi bokat till klockan sex och måltidsdrycken i dag blev varsin stor fatöl, för 49 kronor. Till förrätt fick vi Spickeskinka med getost. Varmrätten var laxfilé med citronsås och kokt potatis. När servitrisen dukade av tallrikarna efter varmrätten frågade hon om vi ville ha kaffe. Javisst, självklart svarade vi, det ska ingå kaffe med kaka efter middagen. Självklart hade de missat det… Vad vi fick var väl inte direkt en kaka, utan mer en efterrätt. Det kan ha varit något slags cheesecake, med chokladmousse, men jag vet inte säkert. Gott var det i alla fall, precis som resten av middagen.

När vi kom tillbaka till rummet försökte vi hitta elementen eller vad det nu var som alstrade värme. Vi gick bet. Det finns inte något som borde värma, men likväl är det som i en bastu. Vi öppnade ett fönster och ytterdörren, då blev det jätteskönt. Tyvärr kan man ju inte sova med dörren öppen, det låter lite väl vågat, så under natten blev det outhärdligt varmt. Måste försöka ta reda på varför det är så varmt (det är inte mer än 10-12 grader ute, så det är inte därför) och hur man får ner temperaturen.

Kommentera